ADHD

Har du ADHD, flyver tankerne rundt, uden du får tænkt en tanke til ende. Det kan være svært at holde fokus. Du bliver nemt forstyrret og afledt af larm, uro eller noget, du ser.  Du kan blive urolig og begynde at snakke eller rejse dig op - eller kigge ud ad vinduet og glemme, hvad der bliver sagt. Du kan opleve at blive opfattet som sløv eller uengageret. Det kan virke generende og måske ligefrem provokerende på andre og føre til skæld ud eller konflikter. Især hvis andre tror, at man opfører sig sådan med vilje.

 

ADHD er en impuls- og opmærksomhedsforstyrrelse. Foruden opmærksomhedsproblemer er hyperaktivitet og impulsiv adfærd karakteristisk. Nogle med ADHD har svært ved at holde fokus og har en rastløs eller uhæmmet adfærd. Andre er meget stille og sidder mest og dagdrømmer. 

 

Med ADHD følger som regel også at have svært ved at dæmpe impulser. Det gør, at man nemt handler før man får tænkt sig om og derved sige eller gøre noget uovervejet, man efterfølgende fortryder. Følelsesmæssigt svinger man meget, er måske ligefrem ustabil og bliver let vred. Det kan føre til mange konflikter og skænderier, men det kan også føre til farlige situationer, hvor man uovervejet tager store chancer. 

 

Personer med ADHD har ofte oplevet at være blevet irettesat og skældt ud gennem hele deres barndom og ungdom eller drillet og mobbet. Mange føler sig forkerte og mislykkede. Det er ikke ualmindeligt, at personer med ADHD har indlæringsvanskeligheder, der giver faglige problemer i skolen. Koncentrationsproblemerne gør, at det kan være svært at lære noget nyt og skabe overblik. Og det kan føre til et dårligt skoleforløb og lavt selvværd.  

 

 

Kilde: Psykiatrifonden

Mit hoved er konstant på overarbejde, jeg kan ikke få tankerne til at tage en pause

Jeg har vanskeligt ved ikke at påtage mig for meget arbejde, og jeg er derfor bange for at blive udbrændt

Jeg oplever, at jeg har vanskeligt ved at afslutte projekter, jeg har påbegyndt, da jeg så hurtigt bliver rastløs og begynder på nye projekter, inden de gamle er afsluttet

Jeg bliver ofte stresset og urolig, når jeg opholder mig i miljøer med meget lyd og mange stemmer (fx ved møder, middage og begivenheder)

Uddrag fra Voksenundersøgelse i ADHD-foreningen

Tid til dig - og til at hele

 

I psykoterapi får du adgang til at behandle emner, du måske ikke ellers har mulighed for at tage hånd om.

 

Psykoterapi er et tilbud til at udforske og ændre symptomer og tilstande, der ikke er gode og nyttige for dig. Det vil typiskt foregå som samtale tilpasset dit tempo og behov for tryghed/åbenhed.

 

Jeg arbejder holistisk og ser dig som menneske med både fysik, hjerne og hjerte - så med et kognitivt udgangspunkt i samtalen inddrages andre metoder efter ønske og behov. Eksempler på metoder er visualisering, mentalisering, mindfulness, kognitiv-, metakognitiv-,  systemisk- og tegneterapi. 

Tegning

Individuel personlig udvikling

 

  • Stresshåndtering - få ro og overskud
  • Personlig coaching - nå personlige mål
  • Karrierecoaching - skab overbevisninger, der hjælper dig at opnå det, du ønsker i jobbet
  • Livsomstilling - ny situation, hvad er vigtigt!
  • Kommunikationscoaching - hvordan interagere med min omverden og opnå god respons
     

Det kan være, du har brug for at opleve eller træne ro og nærvær, opbygge selvværd eller dit personlige lederskab, skabe gennemslagskraft eller mærke dine værdier.

 

  • Muligheder og nye veje viser sig
  • Strategier testes og ændres
  • Ressourcer tilvejebringes og delmål implementeres

 

Tegning

Hej, jeg hedder Iben og jeg brænder for at hjælpe mennesker til større glæde i livet.

 

Min tilgang - jeg arbejder holistisk med tanke på det hele menneske. Jeg møder dig ligeværdigt og respektfuldt, der hvor du er. Du får mulighed for at nedbryde barrierer, finde motivation, ændre strategier og indre tilstande. Jeg hjælper til at åbne op og sætte fokus på lige det, du har brug for.

 

Jeg har specialiseret mig indenfor stress, udbrændthed, selvværd og performance. Gennem de seneste år har jeg endvidere specialiseret mig i arbejdet med unge studerende med autisme, ADHD og anden psykisk sårbarhed.

 

Jeg arbejder professionelt og under ICF, Dansk Psykoterapeut forening og EAGALA's etiske retningslinier. Jeg er uddannet NLP Master og Coach, Psykoterapeut MPF samt certificeret EAGALA team (Equine Assisted Growth And Learning Association). 

 

Du er velkommen til at kontakte mig for en kort uforpligtende samtale. Det gør du ved at booke en gratis online videosamtale via Book en tid. Her kan du forespørge på en konkret tid og vil kort efter modtage bekræftelse på din henvendelse.