Depression

Det er normalt at være ked af det, når man befinder sig i en stresset periode f.eks. i forbindelse med skilsmisse eller arbejdsløshed. Det er et signal om, at man skal passe bedre på sig selv. Ignoreres eller overhøres kroppens signaler, kan det man udvikle sig til en depression.


Hver femte eller sjette menneske udvikler symptomer på depression på et tidspunkt i livet - i forskellig grad. Depression rammer begge køn - dog gennemsnitligt flere kvinder end mænd.

 

 

Hvordan behandles depression?


Behandling af depression starter med en afdækning af din situation og en vurdering af graden af din sindstilstand. Vi arbejder med at bryde den onde cirkel af negative tanker. Ved at sætte fokus på det, der tidligere har gjort dig glad, finder vi nye måder at tænke og handle på, som er gode og realistisk opnåelige, der hvor du er i processen.

 

Ved svær depression anbefales altid samarbejde med din læge. Forskning viser, at behandling af svær depression har bedst effekt ved hjælp af både medicin og psykoterapi.

Tegning

Tegn på depression kan være:

 

  • Nedsat stemningsleje

  • Manglende glæde og interesse

  • Følelse af at livet er tungt og uoverkommeligt

  • Træthed og søvnbesvær

  • Nedsat koncentrationsevne

  • Orker ikke socialt samvær

  • Appetitændringer

Tid til dig - og til at hele

 

I psykoterapi får du adgang til at behandle emner, du måske ikke ellers har mulighed for at tage hånd om.

 

Psykoterapi er et tilbud til at udforske og ændre symptomer og tilstande, der ikke er gode og nyttige for dig. Det vil typiskt foregå som samtale tilpasset dit tempo og behov for tryghed/åbenhed.

 

Jeg arbejder holistisk og ser dig som menneske med både fysik, hjerne og hjerte - så med et kognitivt udgangspunkt i samtalen inddrages andre metoder efter ønske og behov. Eksempler på metoder er visualisering, mentalisering, mindfulness, kognitiv-, metakognitiv-,  systemisk- og tegneterapi. 

Tegning

Hej, jeg hedder Iben og jeg brænder for at hjælpe mennesker til større glæde i livet.

 

Min tilgang - jeg arbejder holistisk med tanke på det hele menneske. Jeg møder dig ligeværdigt og respektfuldt, der hvor du er. Du får mulighed for at nedbryde barrierer, finde motivation, ændre strategier og indre tilstande. Jeg hjælper til at åbne op og sætte fokus på lige det, du har brug for.

 

Jeg har specialiseret mig indenfor stress, udbrændthed, selvværd og performance. Gennem de seneste år har jeg endvidere specialiseret mig i arbejdet med unge studerende med autisme, ADHD og anden psykisk sårbarhed.

 

Jeg arbejder professionelt og under ICF, Dansk Psykoterapeut forening og EAGALA's etiske retningslinier. Jeg er uddannet NLP Master og Coach, Psykoterapeut MPF samt certificeret EAGALA team (Equine Assisted Growth And Learning Association). 

 

Du er velkommen til at kontakte mig for en kort uforpligtende samtale. Det gør du ved at booke en gratis online videosamtale via Book en tid. Her kan du forespørge på en konkret tid og vil kort efter modtage bekræftelse på din henvendelse.