Om Iben

"Mit mål er at skabe gode relationer mennesker imellem, bidrage til individuel styrke og handlekraft og sørge for at glæde er en fast bestanddel i vores hverdag."

Jeg hedder Iben Bøgeholm Folkmann og har skabt virksomheden Bejoyus med baggrund i min interesse for kommunikation og udvikling. Jeg er uddannet NLP Coach, Psykoterapeut MPF, certificeret EAGALA team og har specialiseret mig indenfor stress og udbrændthed, selvværd og performance. Siden 2004 har jeg arbejdet med kommunikation og udvikling for private, virksomheder og medarbejdergrupper.

 

Når jeg vælger at invitere heste med i personlig udvikling, er det med Eagala metoden som grundsten og med baggrund i det helt fantastiske udbytte, deltagerne oplever. Her tilbydes oplevelsesbaserede aktiviteter for private og virksomheder og i mangeårigt samarbejde med Hestenge Consult i aktivitets-/beskæftigelsesrettede eller terapeutiske forløb for børn, unge og voksne, der er henvist gennem kommune og psykiatri. 

 

Et særligt fokus på udfordrede unge med diagnoser har jeg fået i takt med et generelt større fokus på de psykiatriske diagnoser og de udfordringer der følger med. På de almene ungdomsuddannelser har unge med diagnoser mulighed for særlig støtte. Jeg brænder for at hjælpe unge mennesker og er derfor tilknyttet som konsulent hos Rådgivningscentret Ud i livet, hvor jeg vejleder unge med autisme, ADHD og anden psykisk sårbarhed under deres uddannelse.

 

Privat er jeg født og opvokset i Odense og har siden 1993 boet i og omkring København.  Jeg har to voksne børn og bor sammen med min mand gennem mere end 25 år.

HVORFOR BEJOYUS


BEJOYUS er inspireret af det engelske ord joyous, hvis betydning er "causing people to be happy" - oversat at føle, vise eller at skabe stor glæde blandt andre.

 

BE... at være

  • Det er vigtigt at være i nuet - være nærværende. Det er også vigtigt, at være sig selv - og tro mod egne værdier.

JOY... glæde

  • At være giver glæde - lykkefølelse - der smitter. Som ringe i vandet breder det sig fra dig og mig til de andre.

US... os

  • Vi er flere i verden - og vi kan skabe noget sammen. At bygge gode relationer og fællesskaber, er det der betyder allermest og giver størst mening gennem hele livet.

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening, Autismeforeningen og SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed.

ANDRE FORTÆLLER...
Her kan du læse nogle af de udtalelser, som klienter og kunder har sendt mig fra terapeutiske forløb, coaching, personlig - og teamudvikling med heste. 

Coaching / psykoterapi

Britt, souschef - "Jeg tænker anderledes nu. Jeg tænker på mig selv og ved jeg skal lade være med at tænke på alle andre først. Jeg kan sige fra og er blevet bedre til at mærke efter, hvad jeg har brug for. Jeg kan stå ved det, jeg føler. Indimellem bruger jeg stadig nogle af de værktøjer, jeg fik da det var sværest for mig."

 

Daniel Steenander, køkkenchef - "Det har helt igennem været et fantastisk forløb, hvor mine behov ift. vores aftaler har været super fleksibelt. Det har været en øjenåbner på så mange måder. Jeg er taknemlig for at jeg har haft denne mulighed."

 

Kvinde i 50'erne - "Jeg bruger de værktøjer du har givet. Jeg er ikke gal mere – vil ikke være dér mere. Jeg føler mig mere let. Det med at have fået et indre billede af at være på samme niveau, når jeg taler med min eksmand - det bruger jeg i flere sammenhænge. Nu har jeg en accept af, at det ikke kun er mig, der afgør tingenes udfald. Jeg har fået en indre accept af det der er lige nu." 

 

Laura, student at KU - "I didn’t know how to get out of it, I started off feeling unsatisfied with myself, really sad and heavy. After our first time I went home feeling joyful – so I have lightened up and let go of the heaviness. Before I felt guilty and blaming myself all kinds of stuff - now I've found a generous voice in me. I was tied up in memories and thinking how I should be. I am more stabile and satisfied with myself. Life seems easier. I now appreciate myself and is more comfortable being me and around others."

 

Gintaré, social- og sundhedsassistent - "Det var et dejligt kort forløb, det var ikke så slemt! Jeg havde en forestilling om min situation var helt forfærdentlig. Det er rart at få sagt det højt, det indeni - jeg kan sige og modtage information på en helt anden måde overfor en professionel. Det med at prioritere, der havde jeg brug for hjælp. Det har jeg taget til mig og bruger i min hverdag. Du sagde noget om idealer jeg går efter - det tænker jeg tit over. Jeg har fået ro og forståelse for mig selv." 

 

Hanne Rao, direktør - "Jeg lærte teknik om at forholde sig til følelser og at de ikke er min værste fjende. Nu forholder jeg mig til det der er og det har gjort at jeg kan se tingene i øjnene. Der er lange perioder med glæde og så er der tider, hvor det er sværere. Jeg bruger redskaberne så jeg kan tackle situationen – det er også rart at vide, det er helt naturligt at føle som jeg gør. Min udvikling i forløbet er, at det har været en proces, næsten som sorg eller skilsmisse – der har været faser hvor jeg først var meget vred og nu er jeg nået til stadiet at være tilgivende. Jeg har fået det på afstand. Jeg gør det, jeg har lyst til og siger nej til det, jeg ikke har lyst til. Jeg er næsten lige så lykkelig som før."

 

Amalie, studerende - "Jeg har helt sikkert fået mere ro indeni, hvor der før var situationer, hvor jeg var usikker og ked af det. Nu har jeg ro og er jeg ked af det, så er jeg ikke ked af jeg er ked af det. Jeg føler mere ro, men det er også at det er okay som jeg er. Det er rimeligt rart, jeg er glad nu. Jeg tænkte flere gange, hvad skete der egentlig - kan ikke forklare, hvad der er anderledes. Det er ligesom det jeg har snakket med dig om, det er blevet inkorporeret og så har kroppen ligesom lært det. Jeg var udsat for magi. Det var helt fantastisk. Jeg vil sende hvem som helst derhen."

 

Per, social- og sundhedsassistent - "Jeg var jo nærmest et nervevrag - i dag hviler jeg mere i mig selv. Jeg har fået ro. Før gik jeg rundt og sammenlignede mig med noget, jeg ikke var. Det, der specielt har gjort en forskel for mig, har været det, at vende ting fra negativt til positivt. Jeg har følt mig tryg sammen med dig, det betyder rigtig meget - jeg føler virkelig du lytter."

 

Marianne Frydling Petersen - "Det er guld værd at tage modet til at se på sig selv med nye øjne. Iben har hjulpet mig på allerbedste vis."

 

Pige 10 år, mor fortæller - "Min datter har det bedre, det er faldet lidt til ro. Hun er kommet med i Cool kids via kommunen. Tusind tak for al hjælp! Det gav starten til den ro min datter har fået, hun følte sig virkelig hørt. Vi taler stadig med bamser og laver tegninger, det hjælper at fortælle hvordan hun har det. Vi var i Spanien i uge 7 og det gik fint, hun er ikke mere lige så bange for at flyve." 

 

Deltagere i aktivt set-up med heste

"Det var en gave at få lov at se sin egen sjæl nøgen – uden at føle sig afklædt."

 

"Jeg kender kun heste fra vilde cowboyfilm og anede ikke noget om hvor kærlige og betænksomme dyr de var. Det var imponerende hvordan hestene var næsten som brikkerne i et skakspil - når du laver ét træk, så trækker de og selvom resultatet er ikke altid hvad du ønsker, så ved du inderst inde at dine træk også betyder noget for spillets udfald - du spiller en rolle. Ikke at der er en vinder og en taber. Men alligevel så handler det om at kommunikere og få sit budskab igennem." 

 

"Det var imponerende hvordan hestene var næsten som brikkerne i et skakspil – når du laver ét træk, så trækker de og selvom resultatet er ikke altid hvad du ønsker, så VED du inderst inde at dine træk også betyder noget for spillets udfald – DU spiller en rolle. Ikke at der er en vinder og en taber. Men alligevel så handler det om at kommunikere og få sit budskab igennem."

 

Deltagere på workshop/retreat

"Tak for en mindfull weekend. Jeg har helt sikkert noget med mig jeg kan bruge i min travle hverdag."

 

"Tack för en fantastiskt avslappnande och närvarande helg! Det var precis vad jag behövde: avslappning, yoga/meditation i lugnet och få umgås med trevliga människor och fina djur. Kände dock att först på lördag e.m. Som jag blev avslappnad och närvarande (mkt tankar). På återseende! "

 

"En dejlig weekend. Meget afslappnande og samtidig en stor oplevelse for mig at møde ”min” hest. Fra første møde, hvor jeg var bange til sidste møde med store følelser og ro."

 

"Turen i skoven var fantastisk. Specielt øvelsen med at gå virkelig langsomt og mærke hver bevægelse virkede stærkt på mig."