Parterapi / parcoaching

Det der sker i parforhold


At leve i et forhold kan være både himmel og helvede og alt imellem. I kærlighedsforhold går vi gennem forskellige faser; forelskelse, dyb kærlighed, livskriser og når en af parterne nærmer sig døden. Ved hver overgang mellem to faser bliver forholdet testet, og måske er det der, der er brug for parterapi. Kriser kan være familietragedie, utroskab eller at børnene flytter hjemmefra.

 

Som par kan der opstå situationer, der kræver hjælp udefra. Det kan være krisesituationer eller blot uhensigtsmæssige situationer fra hverdagen, der kan have brug for særlig opmærksomhed.

 

Der kan være forskellige temaer i spil: respekt, hengivenhed, nærhed og tillid, langvarige konflikter, kommunikation eller mangel på samme m.v. Indimellem begynder tingene at føles og betragtes som utrygge og par vil enten kæmpe eller flygte, fastfryse, gemme sig eller underkaste sig. Det er ur-delen af vores hjerne, der går i gang.


Nogle af de stadier par går igennem er sammenlignelige med tab: 

 

  • Chok over hvorfor partneren opfører sig, som han/hun gør
  • Benægtelse i forhold til det, partneren gør
  • Vrede på grund af det, partneren gør
  • Tristhed eller fortvivlelse over, at forholdet ikke giver det, de ønskede eller håbede på

 

Mange par oplever at den tiltrækning, der engang var mellem dem, forandres, mindskes eller helt forsvinder.  Det kan opstå naturligt i forlængelse af f.eks. sygdom og sorg men også hvis kommunikationen ikke fungerer.  Ofte viser det sig ved tanker som: 

 

  • min mand har ikke lyst til mig
  • min kæreste tænder ikke på mig mere
  • min mand har mistet lysten til mig

 

Parterapi giver øget indsigt og mulighed for en dybere kærlighed. I får værktøjer til at styrke en positiv kommunikation i relationen. Parterapi henvender sig til par som vil hinanden og som ønsker at justere på mindre funktionelle dele af deres forhold. Et forløb kan også være et godt værktøj i processen med at få en "lykkelig skilsmisse". 

 

 

Når du vil tale om det ...

Strukturen er baseret på, hvad du ønsker i din relation og hvordan I aktivt lytter til hinanden. I får indsigt i kommunikationsmønstre og hvordan din rolle i forholdet bliver som du ønsker det.

 

Hvordan foregår det: 

Parcoaching / parterapi Lyngby er med samtale, herunder afdækning af situation og mulighed for igangsættelse af relevante øvelser.

 

Parcoaching / parterapi online foregår på samme måde, dog hvor vi mødes via link til en sikker og krypteret platform.

 

Tegning

Når det er svært at sætte ord på det ...

I oplevelsesbaseret parterapi byder vi natur og heste ind som del af terapien, for at give jer en særlig løsningsorienteret og praktisk tilgang til at arbejde på forholdet. Det er en effektiv måde at arbejde med kommunikation og mønstre, idet heste giver kontant feedback.