Udbrændthed

Udbrændthed kontra stress, overanstrengelse og træthed

 

Kvalitativt er udbrændthed anderledes end både stress, overanstrengelse og træthed, da udbrændthed ikke bare går over - blot fordi du tager et par uger fri, mediterer eller sover lidt længere i weekenden. Med udbrændthed forholder det sig anderledes, for uanset hvor meget du hviler dig og slapper af, forbliver du fysisk og psykisk træt og udmattet. Engagementet er væk, og det du før anså for sjovt, udfordrende og spændende har mistet sin mening og værdi. Selv almindelige dagligdags gøremål virker fuldkommen uoverstigelige.

 

 

Fakta om udbrændthed - udmattelsesdepression

Udbrændthed eller udmattelsesdepression, som tilstanden også betegnes, er ligesom stress er et begreb, der lider under, at det bruges i flæng - synonymt med at føle sig overanstrengt, stresset eller træt. Vi kan alle i perioder føle os mere eller mindre trætte og overanstrengte samt midlertidigt mangle energien og lysten til at gå på arbejde, men det er IKKE det samme som at være udbrændt!

 

Udbrændthed (burnout) opfattes ofte som en følge af langvarig psykosocial belastning. I Sverige har man defineret en tilstand 'Udmattelsessyndrom', som kan sidestilles med den almene form af udbrændthed. 

Kilde: sundhed.dk

 

 

Hvordan foregår behandling?

 

Behandling vil være individuelt og skal tilpasses den enkelte. Der vil være behov for ro, ro og mere ro - også selvom det kan være svært at rumme selve roen. Over tid vil det være godt at få hjælp til at flytte fokus, lære at acceptere dét der er.

 

Ofteste vil det være langsomt og med små skridt, der kan arbejdes på nye strategier og måder at være aktiv på. På den måde næres den bedste grobund, for at energi og glæde vender tilbage.

Tegning

Symptomer vil ofte være:

 

  • emotionel udmattelse

  • manglende energi

  • reduceret arbejdspræstation

  • udvikling af en ligegyldig eller ligefrem kynisk holdning til andre mennesker

Tid til dig - og til at hele

 

I psykoterapi får du adgang til at behandle emner, du måske ikke ellers har mulighed for at tage hånd om.

 

Psykoterapi er et tilbud til at udforske og ændre symptomer og tilstande, der ikke er gode og nyttige for dig. Det vil typiskt foregå som samtale tilpasset dit tempo og behov for tryghed/åbenhed.

 

Jeg arbejder holistisk og ser dig som menneske med både fysik, hjerne og hjerte - så med et kognitivt udgangspunkt i samtalen inddrages andre metoder efter ønske og behov. Eksempler på metoder er visualisering, mentalisering, mindfulness, kognitiv-, metakognitiv-,  systemisk- og tegneterapi. 

Tegning

Hej, jeg hedder Iben og jeg brænder for at hjælpe mennesker til større glæde i livet.

 

Min tilgang - jeg arbejder holistisk med tanke på det hele menneske. Jeg møder dig ligeværdigt og respektfuldt, der hvor du er. Du får mulighed for at nedbryde barrierer, finde motivation, ændre strategier og indre tilstande. Jeg hjælper til at åbne op og sætte fokus på lige det, du har brug for.

 

Jeg har specialiseret mig indenfor stress, udbrændthed, selvværd og performance. Gennem de seneste år har jeg endvidere specialiseret mig i arbejdet med unge studerende med autisme, ADHD og anden psykisk sårbarhed.

 

Jeg arbejder professionelt og under ICF, Dansk Psykoterapeut forening og EAGALA's etiske retningslinier. Jeg er uddannet NLP Master og Coach, Psykoterapeut MPF samt certificeret EAGALA team (Equine Assisted Growth And Learning Association). 

 

Du er velkommen til at kontakte mig for en kort uforpligtende samtale. Det gør du ved at booke en gratis online videosamtale via Book en tid. Her kan du forespørge på en konkret tid og vil kort efter modtage bekræftelse på din henvendelse.